تعمیر درایو دلتا Delta

repair delta

فهرست مطالب

نمونه تعمیرات انجام شده درایو DELTA

 
مراحل عیب یابی سخت افزار درایو دلتا و تعمیر درایو دلتا در سوین صنعت چگونه است؟
ابتدا وضعیت فیزیکی درایو بررسی می‌کنیم و پس از آن بردهای الکترونیکی و قطعات موجود روی برد از لحاظ ظاهری بررسی می‌شوند و سپس آلودگی های سطحی مانند گرد و غبار  و … پاکسازی می‌شوند.
سپس آسیب‌هایی که می‌تواند ناشی از حرارت محیطی یا داخلی درایو و لرزش‌های مکانیکی باشد را بررسی می‌کنیم. 
image002
بعد از مراحل بالا آزمایش‌های دیود و IGBT درایو دلتا را روی بخش‌های توان ورودی/خروجی قبل از اعمال برق به درایو انجام می‌دهیم. این برای محافظت در برابر آسیب بیشتر ناشی از اتصال کوتاه است. (تست سرد جهت اطمینان از سالم بودن IGBT )
image004
پس از آن دستگاه را روشن می کنیم و آمپر خروجی و تست ولتاژ خروجی را انجام می دهیم و به آرامی فرکانس را افزایش می دهیم تا به فرکانس نامی درایو برسد.
اگر همه چیز به درستی کار کند، پس از بک آپ گیری از برنامه های موجود، از درایو جهت راه‌اندازی موتور استفاده می کنیم. اگر موتور کار نکرد، ولتاژهای خروجی و جریان خروجی که به موتور می رود را بررسی می کنیم تا عملکرد درایو را برای چرخش موتور بررسی کنیم و عیب یابی درایو دلتا و تعمیر برد اینورتر در این مرحله اغاز می‌شود( تست قطعات داخلی درایو).
image006

هزینه تعمیرات درایو دلتا

برآورد هزینه تعمیر درایو دلتا پس از بررسی توسط کارشناس واحد تعمیرات معین می‌شود که پس از اعلام هزینه و تایید مشتری، عملیات تعمیر بر روی درایو آغاز خواهد شد.
ابتدایی ترین کار در هنگام بروز خطا در اینورتر دلتا چیست؟
در اولین گام به منوال درایو دلتا مراجعه میکنیم و یا با واحد تعمیرات درایو دلتا تماس میگیریم و خطای مشاهده شده را بررسی می‌کنیم.
در ابتدا کارشناس واحد تعمیرات اینورتر دلتا سوالاتی را در رابطه با عیب و مشکل درایو از شما میپرسد که مطمئن شود ایراد از پارامترها و نحوه نصب درایو نمی‌باشد.
در صورت رفع نشدن عیب درایو دلتا با توجه به لیست خطاهای زیر نیاز به بررسی بیشتر و تست قطعات داخلی درایو دلتا با توجه به ارور یا خطای درایو است که این قطعات شامل: برد قدرت درایو و یا اینورتر دلتا، برد سویئچینگ درایو و یا اینورتر دلتا، IGBT درایو و یا اینورتر دلتا، فن درایو و …. است.

آموزش تعمیر درایو دلتا

تعمیرات درایو اینورتر تخصص پیچیده‌ای است که نیاز به علم الکترونیک و شرکت در دوره های تخصصی  تعمیر درایو و همچنین نیازمند تجربه فراوان می‌باشد، با این وجود به بررسی خطاهای مهم در اینورتر دلتا میپزدازیم که بتوان تشخیص داد درایو نیاز به تعمیر دارد یا با تنظیم پارامتر های درایو قادر خواهید بود خطای بوجود آمده را برطرف کنید. همچنین کارشناسان تعمیرات ما در مجموعه سوین صنعت به شما در این امر کمک خواهند کرد.

لیست خطا های درایو دلتا

در این بخش قصد داریم به بررسی برخی از کدهای خطای اینورتر دلتا بپردازیم.
خطای ocA: این خطا به علت جریان بیش از حد در زمان شتاب است، به عبارتی میتوان گفت: (جریان خروجی سه برابر بیشتر از جریان نامی در زمان شتاب یا acceleration timeاست.)
image008
در قدم اول بررسی کنید که:
مطمئن شوید درایو اینوتر متناسب بار رنج موتور انتخاب شده باشد و همچنین زمان acceleration time  (زمان صعود) کم است با افزایش این پارامتر امکان رفع خطای ocA نیز وجود داد. سپس سیم پیج های موتور را بررسی کنید. (امکان اتصالی در سیم پیچ های موتور وجود دارد) همچنین اگر موتور به گیربکس متصل است از سالم بودن اتصالات مکانیکی اطمینان پیدا کنید زیرا به دلیل بار زیاد بر روی موتور نیز امکان خطای ocA وجود دارد.
به هر علتی اگر رفتار غیر طبیعی وقتی که درایو و یا اینورتر در حال کار است اتفاق بیوفتد بلافاصله بعد از رفع اتصال کوتاه درایو را جهت تعمیر به واحد تعمیرات اینورتر دلتا ارسال کنید.
 
خطای ocd: این خطا زمانی رخ می‌دهد که جریان در زمان نشست بیش از حد مجاز تعیین شده باشد. در هنگام خطای ocd خروجی درایو بلافاصله قطع می‌شود و به اصطلاح موتور free run می‌شود و بر روی کی‌پد خطای ocd نمایان می‌شود.
image010
برای بررسی و رفع عیب خطای ocd میتوان: 
زمان نشست (deceleration time) را افزایش داد و همچنین پارامتر pr01-44 که برای تنظیمات جلوگیری از اضافه جریان است را به درستی تنظیم کنید.
 
خطای ocn: خطای اضافه جریان در هنگام سرعت ثابت
زمانی که جریان خروجی در سرعت ثابت بیش از 2.4 برابر جریان نامی باشد خطای ocn رخ میدهد در این هنگام اینورتر درایو خروجی رت قطع می‌کند و بلافاصله موتور آزادانه کار می کند و نمایشگر خطای ocn را نشان می دهد.
image012
از علل رخ دادن خطای ocn میتوان به اتصال کوتاه، قفل بودن شفت موتور، تغییر ناگهانی بار موتور و یا خرابی سخت افزار اشاره کرد.
 
خطای GFF: خطای اتصال زمین است که هنگامی که (یکی از) ترمینال(های) خروجی زمین اتصال کوتاه  شده است رخ می‌دهد و یا جریان مدار بزرگتر از پارامتر pr06-60 باشد و زمان تشخیص این مقدار از پارامتر pr06-61 تنظیم شده بیشتر باشد خطای Ground Fualt (GFF) رخ میدهد.
image014
جهت بررسی خطای GFF میتوان: 
مقدار عایق موتور را با میگر بررسی کرد  در صورت عدم عایق مناسب موتور را تعویض کنید، (عایق ضعیف است). یکی دیگر از علل خطای GFF اتصال کوتاه در کابل خروجی در اینورتر تا موتور است. از سالم بودن سیم کشی ارت (اتصال به زمین) اطمینان حاصل کنید. 
درصورت عدم رفع عیب میتوانید درایو را جهت بررسی بیشتر به واحد تعمیرات مجموعه سوین صنعت ارسال کنید.
 
خطای occ: این خطا زمانی اتفاق میوفتد که اتصال کوتاه بین پل بالایی و پل پایینی IGBT رخ دهد.
image016
برای رفع عیب میتوان: 
سیم کشی موتور را بررسی کنید، برق را درایو را قطع و وصل کنید در صورتی که هنوز occ وجود دارد درایو باید تعمیر شود.
 
خطای ocS: جریان بالا در هنگام توقف
این خطا زمانی اتفاق می‌افتد که جریان بیش ازحد در زمان توقف باشد و یا سخت افزار درایو دچار خرابی شده باشد. 
image020
میتوان موارد زیر را جهت بررسی در نظر گرفت:
سیم کشی مدار کنترل و سیم کشی اتصال زمین مدار اصلی را بررسی کنید.
در زمان خطای ocS ابتدا برق دستگاه را یکبار خاموش و روشن کنید اگر هریک از خطاهای cd1, cd2, cd3 بر روی نمایشگر دیجیتالی نمایان شود، سخت افزار درایو دچار اسیب شده است.
 
خطای ovn: ولتاژ خطDC بیش از مقدار حد مجاز است
بررسی کنید که ولتاژ ورودی درایو اینورتر AC با ولتاژ مجاز اعلام شده بر روی پلاک آن مطابقت داشته باشد.
image022
افزایش ولتاژ باس DC هنگامی رخ میدهد که موتور به حالت ژنراتوری رود. برای رفع عیب ارور ov میتوان زمان صعود و زمان نشست را افزایش داد. میتوان با اضافه کردن مقاومت ترمز متناسب با درایو که در منوال قید شده است این ارور را برطرف کرد.
 
خطای oh1: دمای IGBT از سطح حفاظت بیشتر است.
در قدم اول دمای محیط را بررسی کنید و از عبور هوا به داخل تابلو اطمینان داشته باشید و حتما از کارکردن فن درایو دلتا مطمئن شوید. درایو را بررسی کنید تا مطابق با توان موتور انتخاب شده باشد.
image024
خطای oh2: درایو تشخیص داده است که اجزای کلیدی (هیتسینک) بیش از حد گرم هستند.
ابتدا دمای محیط را بررسی کنید و مطمئن شوید به طور منافذی برای عبور هوا وجود دارد.
image026
در صورت وجود اجسامی که باعث گرما هستند مانند ماومت ترمز، محل نصب شده را تغییر دهید میتوان با نصب و یا اضافه کردن یک فن برای بهبود دمای هوای درون تابلو برق و یا محل نصب درایو. 
 
 
خطای oL: این خطا زمانی رخ میدهد که جریان خروجی درایو بیشتر از حد مجاز باشد. وقتی ظرفیت اضافه بار به مدت 1 دقیقه ادامه یابد و از ۱۵۰ درصد از جریان خروجی نامی
درایو درایو بیشتر شود این خطا رخ میدهد.
image027
جهت بررسی میتوان: 
بررسی کرد که آیا درایو دارای اضافه بار است یا خیر. (با کاهش بار بر روی موتور و یا استفاده از اینورتر درایو با توان بالاتر) 
 
خطای oL1: بیانگر خطای رله حرارتی درایو است (خطای اضافه بار داخلی الکترونیکی)
image029
 از علل این خطا میتوان یه اضافه بار موتور، زیاد بودن ولتاژ v/f، پایین بودن حداکثر فرکانس موتور و…
در زمان رخ دادن خطای ol1 ابتدا موارد زیر را بررسی کنید:
اضافه بار احتمالی موتور را بررسی کنید و بار موتور را کاهش دهید و همچنین تنظیمات منحنی v-f که شامل پارامتر های p01-01 تا p01-08 بررسی کنید و …
 
خطای ce1: این خطا مربوط به خطای شبکه است
ابتدا به بررسی سیم کشی درایو و تجهیز تحت شبکه با آن میپردازیم و پس از آن از صحت پارامترهای تنظیمی مانند بادریت، ادرس استیشن و … اطمینال حاصل می‌کنیم.
image031
 
خطای OrP: خطای قطع فاز ورودی است 
برق ورودی را چک کنید، سر سیم ها را بررسی کنید و در صورت لزوم آن ها را تعویض کنید. در انتخاب مدل درایو دقت کنید که توان آن با ولتاژ مطابق داشته باشد.
image033
 
خطای cF1:EEPROM داخلی (حافظه) قابل برنامه ریزی نیست.
کلید reset را فشار دهید و یا پارامتر ها را به تنظیمات پیش فرض بازنشانی کنید، اگر هنوز cF1 است رخ می دهد، برای تعمیر به نمایندگی دلتا برای تعمیر بازگردانید.
image035
 
خطای hpf: سخت افزار دچار مشکل شده است. به نمایندگی و تعمیرات دلتا ارسال کنید.
 
 
خطای cF2: EEPROM داخلی قابل خواندن نیست.
کلید reset را فشار دهید و یا پارامتر ها را به تنظیمات پیش فرض بازنشانی کنید، اگر هنوز  cF2 است رخ می دهد، برای تعمیر به نمایندگی دلتا برای تعمیر بازگردانید.
image038
 
 خطای PID: هشداری برای از دست دادن فیدبک PID برای سیگنال فیدبک آنالوگ.
فقط زمانی کار می کند که PID فعال باشد.
image040
 
خطای cfa: این خطا بیانگر درست عمل نکردن back/dec اتوماتیک است و کافی است از عملکرد اتوماتیک خودداری شود.
 

تعمیر و تعویض قطعات درایو دلتا

در واحد تعمیرات سوین صنعت برای تعمیر و تعویض از قطعات اورجینال و با کیفیت استفاده می‌شود
تعمیر تخصصی درایو delta در مدل های زیر در مجموعه سوین صنعت انجام می‌شود:
  • تعمیر درایوهای AC سری VFD-E
  • تعمیر درایوهای AC سری VFD-EL
  • تعمیر درایوهای AC سری VFD-EL-W
  • تعمیر درایوهای AC سری C2000
  • تعمیر درایوهای AC سری C200
  • تعمیر درایوهای AC سری CH2000
  • تعمیر درایوهای AC سری VFD-VE
  • تعمیر درایوهای AC سری VFD-B
  • تعمیر درایوهای AC سری CP2000
  • تعمیر درایوهای AC سری VFD-M

تعمیرات سایر اینورترها