تعمیر درایو کیوما QMA

repair qma

فهرست مطالب

نمونه تعمیرات انجام شده درایو QMA

مجموعه فنی مهندسی سوین صنعت فعال در اتوماسیون برق صنعتی و ابزار دقیق با کمک متخصصان مجرب خود در تعمیر انواع درایوها در توان‌های مختلف خوش درخشیده است. برند کیوما(QMA) در دو مدل تجاری درایو Power Drive و درایوQMA  در بازار ایران موجود می‌باشد.

تعمیرات مدل‌های اینورتر QMA زیر را می‌توانید از ما بخواهید

  • Q5000
  • Q5000
  • Q7000
  • Q9000
  • A100
  • A720
  • A900
  • A1000
  • A2000
  • A6000
  • D2000
  • PD1000
  • PD9000

هزینه تعمیر درایو کیوما QMA یا پاور درایو

هزینه تعمیر درایو نسبت به خطا و ایراد رخ داده می‌تواند متفاوت باشد پس از بررسی درایو معیوب توسط متخصصین شرکت فنی مهندسی سوین صنعت هزینه تعمیر ابلاغ و در صورت تایید کارفرما اقدام به تعمیر می‌شود.

نمایندگی تعمیرات برند کیوما

شرکت سوین صنعت یکی از نمایندگی‌های فعال در حوزه تعمیرات درایوهای پاور درایو می‌باشد که با داشتن متخصصین با تجربه در حوزه تعمیرات بهترین خدمات را به مشتریان محترم ارائه می‌دهد. همچنین واحد تعمیرات سوین صنعت از قطعات با کیفیت و اصلی برای تعمیر درایو و تعمیر محصولات کیوما QMA استفاده می‌کند و در صورت نیاز این مجموعه قادر به ثبت سفارش خارج و وارد کردن تمامی تجهیزات و قطعات را دارد.

نکات ایمنی نصب و نگهداری درایو کیوما

  • تعمیر و نگهداری درایو باید توسط فرد متخصص و ماهر انجام گیرد.
  • به هنگام تعمیر نگهداری از قطعی و یا وصلی برق ورودی اطلاع کسب کنیم.
  • تا زمانی که درایو روشن است کابل‌ها و اتصالات را قطع و وصل نکنیم.
  • به علائم رو بردهای کنترلی دقت نمایید. بر روی بردها از قطعات و تراشه‌های حساس استفاده شده  که نسبت به الکترسیته ساکن حساس هستند برای محافظت از بردها آن‌ها را با اشیا فلزی یا دست لمس ننمایید یا در صورت لمس از دستبند آنتی استاتیک استفاده نمایید .
  • بلافاصله بعد از قطع برق درایو به آن دست نزنید زیرا بار الکتریکی در خازن لینک DC با تاخیر تخلیه می‌شود چند دقیقه صبر کنید تا تخلیه شود و به سطح ایمن برسد معمولا این زمان روی درایو یا اینورتر نوشته می‌شود.
در دفترچه راهنمای اینورترها یک بخش به خطا (Fault) یا تریپ (Trip) اختصاص داده می‌شود باید توجه کنیم که درایو زمانی خطا می‌دهد یکی از علائم یا مشکلات حفاظتی مانند اضافه جریان، اضافه بار، اضافه گرما، قطعی فازها، اضافه یا کمبود ولتاژ و … رخ دهد و باعث محافظت از موتور می شوند و یا موتور را متوقف می کنند. در ادامه به تشریح خطاهایی که امکان دارد درایو نشان دهد می‌پردازیم. توجه فرمایید که به هیچ وجه درایو را تا قبل از رفع و یا پیدا کردن علت خطا ریست نکنیم تا از آسیب های آتی جلگوگیری به عمل آوریم. انواع خطاهای رایجی که امکان دارد درایو کیوما دچار آن شود را در پایین بررسی می‌کنیم:

خطای SC   بخش حفاظت اینورتر (Inverter Unit Protection)

امکان اتصال کوتاه شدن خروجی و یا کارکرد غیرعادی برد کنترل اصلی و درایور وجود دارد. طولانی شدن مسیر سیم کشی بین اینورتر و موتور و عدم استفاده از چوک و راکتور خارجی در مسیرهای طولانی . گرمای بیش از حد و سیم کشی ضعیف . اول ایرادهای خارجی و ظاهری نظیر سیم کشی درست محیط مناسب و کانال هوا بررسی شود و در صورت کابل کشی طولانی بین موتور و اینورتر از چوک یا راکتور خارجی استفاده کنید. اگر با راه حل‌های بالا مشکل رفع نشد برای عیب یابی اینورتر با واحد پشتیبانی و تعمیرات سوین صنعت مشکل را در میان بگذارید.

خطای OL1  بار موتور (Motor Load)

زمانی که بیش از توان موتور، بار اعمال کنیم موتور دچار اضافه بار می‌شود. باید عامل را بررسی و برطرف و شرایط مکانیکی را چک کنیم. در صورت نبود اضافه بار، اینورتر توان پایین وغیر مناسب برای آن موتور انتخاب شده است. توجه: دو عامل بالا در صورت درست تنظیم شدن پارامتر P9-01 صادق هستند در غیر اینصورت باید پارامتر را درست تنظیم کنیم.

خطای OL2  بار موتور (Inverter Overload)

بار خیلی زیاد است یا توان اینورتر کم انتخاب شده است باید اگر اضافه بار داریم اول موتور و وضعیت مکانیکال بررسی و چک شود و در غیر اینصورت اینورتر را با اینورتر توان بالا جایگزین کنیم.

خطای LU افت ولتاژ (Undervoltage Fault)

در ولتاژ کاری اختلال ایجاد شده است این می تواند از عامل خارجی، افت ولتاژ شبکه ورودی به اینورتر باشد و یا عامل داخلی مانند ایراد در ولتاژ باس DC و یا پل یکسوکننده و مقاومت بافر یا حتی فراتر در حد خرابی برد کنترل .

خطای GF اتصال کوتاه به زمین (Short circuit to ground failure)

زمانی که جریان خروجی دستگاه بسیار بیشتر از جریان نامی است که موتور(مقاومت سیم پیچ های موتور و عایق بندی موتور) و کابل بین موتور باید چک شود و در صورت خرابی تعویض شوند.

خطای OH2  دمای بیش از حد موتور (Motor overtemperature fault)

  • موتور بیش از حد گرم شده است یا در سیم کشی سنسور دما ایرادی به وجود آمده است.
  • اگر موتور دچار اضافه بار نشده باشد با پایین آوردن فرکانس کریر اینورتر دمای آن پایین می‌آید یا اقدامات دیگر باید انجام داد.
  • ایراد سیم کشی سنسور دما را برطرف کنیم.

خطای CC  تشخیص جریان (Current detection fault)

ممکن است ایراد از سنسور اثرهال یا برد درایو باشد. باید توسط تعمیر کار این دو عوض شوند.

خطای PG انکودر (Encoder fault)

انکدر یا آسیب دیده یا سیم کشی درست نیست یا در کل مدل انکدر با اینورتر مچ نمی‌شود.که باید برای تعمیر اگر در سیم کشی مشکلی نباشد باید انکدر تعویض شود.

خطای PD  نبود فیدبک PID (PID feedback loss fault during running)

فیدبک PID از مقدار تنظیم شده در پارامتر 28-10 کمتر است. اطلاعات  فیدبک PID را بررسی کنیم در صورت مغایرت  مقدار مناسبی را به 28-10 بدهیم.

خطای OS  سرعت بیش از حد موتور (Motor overspeed fault)

اینورتر برای کنترل حرکت موتور است اگر سرعت موتور بیش از حد است یا انکدر خراب است یا پارامترهای تشخیص سرعت بیش از حد موتور P6-60/90   بدرستی و متناسب با شرایط واقعی تنظیم نشده است یا حتی ممکن است موتور را پارامتر دهی نکرده باشید.

خطای LF افت فاز خروجی (Output phase loss)

کابل مابین اینورتر و موتور باید بررسی و چک شود که ایراد نداشته باشد و عدم تقارن سه فاز اینورتر در حین کارکرد موتور که باید سالم بودن سیم پیچ موتور بررسی شود.

خطای LC  حد جریان پالس به پالس (Pulse-by-pulse current limit)

اگر بارموتور زیاد و یا قدرت اینورتر کم باشد این خطا نشان داده می‌شود که باید بار موتور و مکانیک بررسی شود و در صورت توان کم اینورتر با توان بالاتر جایگزین شود.

خطای  ER تنظیم موتور (Motor tuning fault)

پارامترهای موتور بر طبق مشخصات پلاک تنظیم نشده است و شناسایی پارامترها طولانی می‌شود. برای رفع خطا باید پارامترها را منطبق با مشخصات پلاک  تنظیم کرد یا کابل بین اینورتر و موتور باید بررسی شود.

خطای RL  کنتاکتور (Contactor fault)

ممکن است از خرابی برد درایور و یا منبع تغذیه  باشد و یا از خرابی خود کنتاکتور باشد. که در صورت خرابی هرکدام باید تعویض شوند.

تعمیرات سایر اینورترها